Videopac / Odyssey2 forum
August 11, 2022, 01:15:22 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: If you have some news and you want it to be shown here, pm Janzl!
 
   Home   Help Login Register links videopac.nl  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Problem philips c52 rgb mod  (Read 9391 times)
philippe30
Trying to get the cartridge in...
*
Posts: 7


« on: January 24, 2015, 02:45:36 PM »

Hi
i have a problem with a mod.
line are like the photo
somebody can help me
(sorry for my english)
Logged
VideopacBelgium
Totally devoted to Videopac
*******
Posts: 1859



« Reply #1 on: January 24, 2015, 06:12:40 PM »

Hi Philippe,

Maybe the same problem as:
http://videopac.nl/forum/index.php?topic=1218.0

Marc
Logged

Videopac digger
philippe30
Trying to get the cartridge in...
*
Posts: 7


« Reply #2 on: January 25, 2015, 03:39:59 PM »

Hi Marc

it's not the same Mother board and i thonk it's not a problem pal/ntsc

ty
Logged
VideopacBelgium
Totally devoted to Videopac
*******
Posts: 1859



« Reply #3 on: January 25, 2015, 04:05:42 PM »

I think this is a sync. problem.
What kind of C52 you have?
Could you post a picture of your C52 motherboard?
Logged

Videopac digger
Rene_G7400
Pedit5
I take the Videopac and leave the Canoli!
*
Posts: 2519



WWW
« Reply #4 on: January 25, 2015, 04:26:32 PM »

This is either a sync problem or a missing blanking signal. Do you have a schematic of the mod that you used?
Logged
philippe30
Trying to get the cartridge in...
*
Posts: 7


« Reply #5 on: January 25, 2015, 07:28:13 PM »

hi

thanks for answers

here the post of my c52 motherboard and the mod schematic i do

i try to change 668 pin2 or P7-7 , same result
Logged
VideopacBelgium
Totally devoted to Videopac
*******
Posts: 1859



« Reply #6 on: January 25, 2015, 07:51:52 PM »

On my RGB mod, I used a TR BC548 for the sync. 
Logged

Videopac digger
philippe30
Trying to get the cartridge in...
*
Posts: 7


« Reply #7 on: January 25, 2015, 08:37:55 PM »

do you have a schematic for this motherboard
Logged
Rene_G7400
Pedit5
I take the Videopac and leave the Canoli!
*
Posts: 2519



WWW
« Reply #8 on: January 25, 2015, 11:45:02 PM »

You can't use the blanking signal as sync signal. You'll need the transistor circuit as in the G7200.
Since the 12V status CVBS signal is missing you need to make sure that your TV is switched to the SCART input.
Logged
philippe30
Trying to get the cartridge in...
*
Posts: 7


« Reply #9 on: January 26, 2015, 09:14:38 AM »

Hi rene

i try this mod but it don't work too. It's similar without U4 and U3.
i can try again but where i connect this points on the motherboard:
1,2,3,4 = ok
5 = ?
6 = ?
7 = ?

ty
Logged
philippe30
Trying to get the cartridge in...
*
Posts: 7


« Reply #10 on: February 07, 2015, 03:14:17 PM »

hi

please Rene, help me, it's doesnt work.
I have a problem with pt 5, 6, an 7
Logged
Rene_G7400
Pedit5
I take the Videopac and leave the Canoli!
*
Posts: 2519



WWW
« Reply #11 on: February 07, 2015, 06:44:35 PM »

Hi Philippe,

I'm sorry, I was very busy with other Videopac projects.
I do have a service manual of the C52, but I don't have a scan of it. Please refer to the scan of the G7000, as it is almost the same.

pt 5 should be connected to pin 11 of IC 669 with an extra inverter (74LS04)
pt 6 should be connected to pin 6 of IC 668 with an extra inverter
pt 7 should be connected to pin 3 of IC 668


Logged
philippe30
Trying to get the cartridge in...
*
Posts: 7


« Reply #12 on: February 09, 2015, 06:28:37 PM »

 Wink
Youpi, all it's ok, look at the picture.
TY Rene

I give too the schématic i use
Logged
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!