Videopac / Odyssey2 forum
November 22, 2019, 05:32:01 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: If you have some news and you want it to be shown here, pm Janzl!
 
   Home   arcade Help Login Register links videopac.nl  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: problems with o2rom.bin recalbox  (Read 7082 times)
pat71
Trying to get the cartridge in...
*
Posts: 3


« on: July 30, 2016, 09:32:06 PM »

have anyone expierance wiht the recalbox and the odyssey emulation? It's hung, when the 'select game' is on the screen. I think, the newest o2rom.bin solved the problem. have anyone the newest o2rom.bin (June 2016)?
Logged
tigerinatlanta
Played Munchkin once...
**
Posts: 62


« Reply #1 on: August 03, 2016, 06:01:58 PM »

Did you ever get this to work? I just built a Raspberry PI 3 and am using RetroPie.  I had never heard of recalbox until reading your post.
I am curious as to how well you like it?
Logged
pat71
Trying to get the cartridge in...
*
Posts: 3


« Reply #2 on: August 03, 2016, 06:33:17 PM »

I have retropie installed, too. they are a litle bit different, but both are ok.
I have the same issue with retropie, I tried it with different controllers, but same Issue.
Logged
gertk
Post Axe Pete!
*****
Posts: 859



gertk64
WWW
« Reply #3 on: August 03, 2016, 09:40:21 PM »

The o2rom.bin should be the standard Odyssey2 bios rom (as inside the 8048 CPU), are there different versions or is there a version especially for Retropie ??
Logged

>>G7000 G7200(P+S) G7400 N60 JET27 VG5000 ZX80 ZX81 ORIC-1 COMX35 Aquarius<<
tigerinatlanta
Played Munchkin once...
**
Posts: 62


« Reply #4 on: August 03, 2016, 10:56:02 PM »

I can select and aunch a game.  You can even rename the G7400.bin to o2rom.bin and run the games with Videopac Plus graphics.
My issues with RetroPie are I dont know how to remap games that do not respond to Joystick movement(SNES USB Controller) such as UFO
Maybe I just need to press "Space Button" to launch UFO like the manual says.. Perhaps that will make the difference.

In addition, I cant get the Revival Studio games to launch in Retro Pie.. Stuck on the main Splash screen "Press Fire to begin"
Logged
tigerinatlanta
Played Munchkin once...
**
Posts: 62


« Reply #5 on: August 04, 2016, 05:43:27 PM »

Launching UFO by selecting the Space button did not make any difference. I still can not get any movement or firing action in this game.
I remember there was an old cell phone emulation for the O2 before Smart phones became popular.  UFO required a left handed controller setup.
Does anyone know more about how to map this game in RetroPie?
Logged
gertk
Post Axe Pete!
*****
Posts: 859



gertk64
WWW
« Reply #6 on: August 04, 2016, 06:11:53 PM »

have a look at: https://github.com/RetroPie/RetroPie-Setup/wiki/RetroArch-Configuration

My guess is that only one joystick is actually configured and you need the second stick for some games.
Logged

>>G7000 G7200(P+S) G7400 N60 JET27 VG5000 ZX80 ZX81 ORIC-1 COMX35 Aquarius<<
tigerinatlanta
Played Munchkin once...
**
Posts: 62


« Reply #7 on: August 04, 2016, 06:46:10 PM »

Yea I have been using that as a guide .. I was able to remap Mame games like Robotron and Vanguard.  The curious thing is I can play Freedom Fighters, and that uses two joysticks in some of the modes. I currently only have one USB Snes controller for this..
Logged
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!